Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /usr/share/nginx/sites/gidipgormelicom/wp-includes/functions.php on line 5865
Çin Seddi-Badaling Kapısı

Pekin

Çin Seddi-Badaling Kapısı
Çin Seddi-Badaling Kapısı

Çin Seddi-Badaling Kapısı

Dünyanın en uzun savunma duvarı ve yaklaşık 15 günlük Çin gezimizin en özel ayağıydı Çin Seddi-Badaling Kapısı. Öncelikle erkek arkadaşımla tanışmamızın 2. yılına denk gelen gün için, Pekin’de kaldığımız otelle görüşüp bir tur ayarladık Çin Seddi’nin en güzel göründüğü ve duvarların bozulmadan kaldığı yer olan Badaling kapısına gidebilmek için. Yanlış hatırlamıyorsam: gidiş-geliş yol masrafı, yolda verilecek moladaki öğle yemeği ücreti ve Ming tapınağı giriş ücreti de dahil olmak üzere 300 CNY yaklaşık 100 TL idi kişibaşı tur ücreti. Sabah 07:00’de sizi tur otobüsü otelinizin lobisinden alıyor ve yolculuk başlıyor.
Pekin

Çin Seddi-Badaling Kapısı

Otobüse biner binmez önce kendisini tanıtan rehberimiz sonra sırayla bizleri tanımak istedi ve sürpriz! 15 kişilik grupta bizden ayrı bir Türk aile daha vardı. 1 milyar 75 milyonluk ülkede kolay kolay başınıza gelecek bir şey değil tabiki 🙂 Yaklaşık 45 dakikalık yolculuğumuz boyunca rehberimiz o gün nereleri göreceğimizden, Çin geleneklerinden ve tarihinden bahsetti. Ve ilk durağımız Ming Hanedanlık Mezarlığı…

Ming Hanedanlık Mezarlığı
13 imparator 23 imparatoriçenin gömülü olduğu hanedanlık mezarlığı 1956 yılındaki çalışmalarla ortaya çıkartılmış. İçeri girdiğiniz andan itibaren ilk dikkatinizi çekecek şey mezarlık kısmında yığınla duran paralar olacak. Bazıları, bu paraları turistlerin dilek tutup bıraktığını söylerken bazıları ise Ming hanedanlığının Çin’e kağıt parayı getiren hanedanlık olduğunu, bu yüzden böyle anıldıklarını söylüyor. Hatta yılın bir zamanında insanlar gelip hanedanlık girişinde mum yakmak yerine kağıt para yakıyorlarmış.İçeride sergilenen çok fazla eser var. İşte en önemlileri…
 Ming Hanedanlık Mezarlığı
Ming Hanedanlık Mezarlığı
Ming Hanedanlık Mezarlığı
Hanedanlık mezarlığını ve sergilenen eserleri inceleyip çıktıktan sonra geriye bir saatlik yolumuz kalıyor. Ve uzaklardan görünüyor Badaling kapısı…
Çin Seddi
Tur otobüsünün bizi kapıdan biraz daha aşağıda bırakması neticesinde Badaling’e 2 Hintli 2 Türk aynı teleferikte gittik, fıkra gibi 🙂 Badaling kapısı duvarın en engebeli olduğu yerlerden biri ve bu nedenle de yapıldığı dönem ve sonrasında çok fazla tahrip olmamış. Tur size gezebilmeniz için yaklaşık 1,5-2 saatlik serbest süre tanıyor. Normalde ağustos ayında bile sisli olan Pekin (bizim şansımıza sanırım) o gün güneşliydi. Güzel havanın keyfini çıkarıp duvarın üzerinde yorulana kadar yürüdük, manzarayı izledik ve fotoğraflar çektik. İşte bazıları…
Çin Seddi-Badaling Kapısı
Çin Seddi-Badaling Kapısı
Çin Seddi-Badaling Kapısı
2 saatlik gezintinin sonunda tur otobüsüyle dönüş yoluna geçtiğimizde herkes yorgunluktan uyuyakalmıştı. Hayatımda unutamayacağım inanılmaz bir gün oldu benim için. Umarım bir gün sizin de yolunuz düşer ve görme fırsatı yakalarsınız…
Esra Ersal Administrator

Geziyorum görüyorum paylaşıyorum. Takipte kalın :)

4 comments

  • Erkut O. Posted on 16 Aralık 2012 at 21:39 Reply

    Çin için 15 gün yeterli mi sizce?

    • Esra Ersal Posted on 16 Aralık 2012 at 21:43 Reply

      Biz 16 gunde shanghai, pekin, nanjing ve ningbo'yu gezdik fakat daha fazla yer gormek de mumkun tabiki.

  • Mehmet Posted on 2 Mayıs 2016 at 19:44 Reply

    Çin gerek doğası gerek tarihi gerek insanları ile çok enteresan bir ülke. Çin seddi tarihte yeri ve önemi çok büyük bir tarihi yapıt. Oraya gidip görmeyi gerçekten çok isterdim.

  • aykut Posted on 16 Temmuz 2016 at 16:18 Reply

    Orta Asya bozkırlarında insan eliyle yapılan en güzel eser olan Çin Seddi şüphesiz Çin’e gidip görülmesi gereken ilk yerdir. İnşallah bir gün oralara gitmek nasip olur. Kürşat ihtilalini zihnimde canlandırmak istiyorum.

Leave a comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.