Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /usr/share/nginx/sites/gidipgormelicom/wp-includes/functions.php on line 5865
Uçak İçerisinde Kullanılan Ve Kullanılmayan Eşyalar Nelerdir?

Güncel

Uçak İçerisinde Kullanılan Ve Kullanılmayan Eşyalar Nelerdir?
Uçak İçerisinde Kullanılan Ve Kullanılmayan Eşyalar Nelerdir?

Uçak İçerisinde Kullanılan Ve Kullanılmayan Eşyalar Nelerdir?

Uçaklar her türlü ayrıntının iyi hesaplanıp uçuşa hazır hale getirildiği ulaşım araçlarıdır. Uçağın kendi yapısal bakımının yanında yolcuların da uyması gereken kurallar vardır. Bunlardan en önemlileri de uçakta kullanılan ya da kullanılmayan eşyalar. Bu listeyi genel başlıklar altında vermeye çalışalım.

ucak

Telefon, Bilgisayar, iPad

Uçakta özellikle iniş ve kalkışlarda her türlü elektronik aletin kullanılmasına izin verilmiyor. Uçuş sırasında ise uçak modu açılarak kullanılmasında bir sorun yok. Cep telefonu ya da iPad benzeri şeylerden uçuş modunuzla fotoğraflarınıza bakabilir, yüklü oyunları vs. oynayabilirsiniz ancak internet gereken durumlarda pek çok uçakta bu oyunların kullanılmasına izin verilmiyor. Günümüzde bazı uçaklarda ücretli ya da koltuk sınıfınıza göre ücretsiz internet kullanım hakkı var. Ancak tüm uçuşlarda iniş ve kalkışlarda elektronik aletleri kullanılması istenmiyor.

Sıvı alımı

Uçaklarda el bagajlarında sıvı alımı bazı limitlere bağlı. Su ve benzeri içeceklerin el bagajında sokulmasına izin verilmiyor. Ya da çok az yani 100 mm’i geçmemesi lazım. El bagajlarınızda bulunan deodorant, parfüm ve benzeri ürünlerin seyahat boylarını yanınıza almayı tercih edin. Aksi taktirde uçağa binmeden önce yapılan güvenlik kontrolünde bunları alıp çöpe atabilirler. Makyaj malzemesinden, saç kremlerine vs kadar tüm ürünlerin 100 mm’i geçmemesi gerekiyor.

Kesici alet

Makas, bıçak, çakı, törpü vs gibi her türlü kesici aletin el bagajlarına konulması yasak. Ancak bu tip kesici aletleri bavulunuzda götürebilirsiniz. Kesici aletler el bagajındaysa havalimanına giriş sırasında yapılan güvenlik kontrollerinde çöpe atılıyor.

İçecek ve özel sıvılar

Duty Free mağazalarından alınan alkollü alkolsüz içecekler, sıvı maddeler el bagajlarına alınabilir. Ancak bu tür ürünlerin dutyfree mağazasından alındığına dair özel poşetlerin içine konulması şart. Yine fatura ibrazı da istenebilir, faturasını da mutlaka atmayıp yanınızda taşıyın. Aktarmalı uçuşlarda bazı ülkeler önceki ülkeden alınan duty free ürünlerinin uçak içinde taşınmasına izin vermeyebiliyor.

Kullanılabilen eşyalar

Gelelim kullanılabilen eşyalara… Uçakta kitap dergi, uçak moduna bağlı olduğu sürece elektronik aletler kullanılabilir. Ancak örneğin film izleyecekseniz ya da müzik dinleyecekseniz sesli değil, kulaklık kullanarak izleyebilirsiniz. Başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde ufak tefek atıştırmalıklar da yiyebilirsiniz. Eğer uçakta alerjik bir rahatsızlığı olan varsa hostes ya da pilot bu konuda anons yaptıysa o ürünleri tüketmemeniz gerekir. Alkol alabilirsiniz ancak belli bir dozun üstünde almanıza ya da alkole bağlı taşkınlık yapmanıza izin verilmez. Yine başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesli konuşmanız istenmez. Dilerseniz uyumak için hosteslerden yastık ve battaniye benzeri eşyaları da alabilirsiniz. Kullanımı yasak olan eşyalar dışında uçaktaki diğer yolcuları rahatsız etmemesi şartıyla pek çok şey kullanılabilir.

Kaynak : Enuygun

Esra Ersal Administrator

Geziyorum görüyorum paylaşıyorum. Takipte kalın :)

Leave a comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.