Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /usr/share/nginx/sites/gidipgormelicom/wp-includes/functions.php on line 5865
Brugge Şehir Turu Ve Gezilecek Yerler - Brugge gezisi

Brugge

Brugge Şehir Turu Ve Gezilecek Yerler
Brugge Şehir Turu Ve Gezilecek Yerler

Brugge Şehir Turu Ve Gezilecek Yerler

Belçika’nın birasıyla, çikolatasıyla, danteliyle ünlü masal şehri Brugge’a uzun zamandır gitmeyi istiyor ve planlıyorduk. Yine bir bayram tatilini ve haftasonu tatilini birleştirince Amsterdam‘dan başlayarak Münih’te biten bir geziye çıktık. Bu gezimizin en heyecan uyandıran noktası ise kuşkusuz burasıydı. Sinemaya biraz olsun ilgi duyan herkes In Bruges filmini hatırlar ve filmi izlerken bile dikkatini çekmiştir bu güzel şehir. Brugge Şehir Turu Ve Gezilecek Yerler yazımıza bu güzel filmin Trailer’ı ile başlayayım.

Filmdeki gibi karlar altında göremedik şehri fakat güzel bir ilkbahar sabahında tren garından giriş yaptık şehre. İlk günkü gibi bozulmadan ayakta duran Ortaçağ mimarisiyle sizi tarihin tozlu sayfalarına götüren şehirde gezip görebileceğiniz bir çok yer var. Biz Brugge’dan önce Antwerp’de konaklıyorduk. Bu nedenle treni tercih ederek önce Brüksel’e oradan da Brugge’a geldik. Tren istasyonu şehre çok yakın olduğu için ulaşım açısından sorun yaşamazsınız.

Brugge Şehir Turu Ve Gezilecek Yerler

Minnewater Park: Şehrin hemen girişinde yer alan Aşk Gölü anlamına gelen park. Eğer şehre bizim gibi trenle geldiyseniz karşılaşacağınız ilk güzellik bu olacaktır. İçinde masal gibi bir kule de bulunan parkta yaz aylarında piknik de yapabilirsiniz.

Brugge Çan Kulesi: Ortaçağ’da 1240 yılında yapılmış bu çan kulesi şehrin tam merkezinde yer alıyor. Alt kısmında Dali müzesi yer alıyor ve dilerseniz kuleye çıkabiliyorsunuz. Kuleye çıkışta merdivenler oldukça dik ve dar.

The Church of Our Lady: Şehrin en uzun yapısıdır bu kilise. İçerisinde Michelango’nun The Madonna of Bruges eseri bulunmakta. Michelangelo’nun Vatikan’da bulunan Pieta’sına çok benzeyen bu eserini görebilmek için bile uğramanız şart.

The Markt: (Çarşı meydanı) 1200’lü yıllarda fuar alanı olarak kullanılmasıyla tarihi bir önemi olan meydanda günümüzde cafe ve restaurantlar mevcut.

brugge gezisi

Brugge Şehir Turu Ve Gezilecek Yerler hakkında söyleyeceklerim bunlar. Unesco korumasında yer alan ve başkent Brüksel’e sadece 120 km mesafede bulunan bu şehir ölmeden önce görülmesi gereken yerler listelerinde her daim başlarda yer alıyor. 2. Dünya savaşında hiç zarar görmemesiyle de ünlenen Brugge’a geldiğinize ve bu atmosferi yaşadığınıza hiç pişman olmayacaksınız. Dünyaca ünlü çikolatasıyla damağınızda muhteşem sokak manzaraları ve tarihiyle  dimağınızda iz bırakacak Brugge.

Esra Ersal Administrator

Geziyorum görüyorum paylaşıyorum. Takipte kalın :)

Leave a comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.