Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /usr/share/nginx/sites/gidipgormelicom/wp-includes/functions.php on line 5865
Avrupa Ülkelerinde Çifte Vatandaşlık Kuralları

Güncel

Avrupa Ülkelerinde Çifte Vatandaşlık Kuralları
Avrupa Ülkelerinde Çifte Vatandaşlık Kuralları

Avrupa Ülkelerinde Çifte Vatandaşlık Kuralları

Son zamanlarda en sık konuşulan konuların başında kuşkusuz Vatandaşlık ve Parayla Vatandaşlık Veren Ülkeler geliyor. Buna ek olarak bana en çok sorulan sorulardan biri de Avrupa Ülkelerinde Çifte Vatandaşlık Kuralları ile ilgili.

Avrupa Ülkelerinde Çifte Vatandaşlık Kurallar

Avrupa Ülkelerinde Çifte Vatandaşlık Kurallar

Bir Avrupa şehrinde doğmuş olmanın Avrupa vatandaşı olmaya yetmediği bu günlerde Hem Avrupa vatandaşı hem Türk vatandaşı olmak için de bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Kuralları ülkeden ülkeye değişen bu çifte vatandaşlık durumuna bazı Avrupa ülkeleri izin vermiyor ve iki ülkeden birini seçmenizi istiyor. İşte ülke ülke çifte vatandaşlık kuralları:

İngiltere

ingiltere

İngiltere, Avrupa’da çifte vatandaşlığa izin veren ülkelerden biri. Çifte vatandaşlığa başvurabilmek için en az 3 yıl süreyle bir İngiliz vatandaşıyla evli kalmanız ya da 5 sene boyunca İngiltere’de yaşayıp çalışmış olmanız gerekiyor. Tüm bu koşullara sahip olsanız bile başvurunuzun sonuçlanması tamamen devletin insiyatifinde. Doğum yoluyla ya da yukarıda bahsettiğim şartlar nedeniyle çifte vatandaşlığa hak kazanmanız halinde gerekli belgelerle Türkiye Başkonsolosluğu’na da başvurmanız gerekmekte.

Yunanistan

yunanistan

Kapı komşumuz Yunanistan da çifte vatandaşlığa izin veren Avrupa ülkelerinden. Eğer Yunanistan’da 10 yıl yaşarsanız Yunan vatandaşlığa başvurabiliyor aynı zamanda da türk vatandaşlığınızı koruyabiliyorsunuz. Fakat bir çok Avrupa ülkesinden farklı olarak Yunanistan’da evlenme yoluyla vatandaşlık almanız mümkün değil. Yani bir Yunan vatandaşı ile evli olmanız size vatandaşlığın kapılarını açmıyor.

Almanya

almanya

Oldukça kalabalık bir Türk nüfusuna sahip olan Almanya’da 2000 yılına kadar çifte vatandaşlık gibi hak yoktu. Almanya’da doğmuş olan yabancı uyruklu anne babaların çocukları 23 yaşına geldiklerinde Alman vatandaşlığı ile Türk vatandaşlığı arasında seçim yapmaya zorlanıyordu. 2014 yılında konuyla ilgili yasada yapılan değişiklikler sonrasında Almanya’da doğmuş ve 21 yaşından önceki son 8 yılını Almanya’da yaşamış olan çocuklar çifte vatandaşlık hakkı kazanabiliyor. Ayrıca Almanya’da en az 6 sene okula gitmiş ya da mesleki eğitim almış ailelerin çocukları da bu haktan faydalanabiliyor.

Hollanda

hollanda

Hollanda çok nadir durumlar haricinde çifte vatandaşlığa izin vermeyen bir Avrupa ülkesi. Hollanda vatandaşı olan bireyle evlenilmesi durumunda Türk vatandaşlığı korunabilirken, Hollanda vatandaşlığına başvurmanız halinde Türk vatandaşlığını bırakmanız isteniyor. 5 sene boyunca Hollanda’da yaşayıp çalışmış kişilerin Hollanda vatandaşlığına başvuru hakkı bulunumakta.

 

İspanya

ispanya

Hollanda gibi İspanya’da çifte vatandaşlığa nadiren izin veriyor. Eğer doğuştan İspanyol vatandaşı değilseniz, yani anne ya da babanızdan biri İspanyol değilse çifte vatandaşlık hakkınız da yok demektir. 10 yıl boyunca İspanya’da ikamet edip İspanya vatandaşlığına başvurduğunuz anda alacağınız cevap Türk vatandaşlığından çıkmanız gerektiği olacaktır. İspanya vatandaşlığına geçmek için en kolay yol ise İspanya vatandaşı olan biriyle evlilik. Evlilik sonrası vatandaşlığa başvurabilmeniz için 1 yıl yeterli.

Avrupa Ülkelerinde Çifte Vatandaşlık Kuralları hakkında daha detaylı bilgiye, ilgili ülkenin Konsolosluk sitelerinden de ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Esra Ersal Administrator

Geziyorum görüyorum paylaşıyorum. Takipte kalın :)

Leave a comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.